Veganska juha od kokosa i curryja s ravnim kruhom

dm-drogerie markt
08.12.2025.

Gotovo za 108 min.
Vrijeme za pripremu: 25 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 83 min.
704 kcal / obrok
Juhe
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 4 obroka (1 lonac)
Za ravni kruh
300 g brašna od pira, tip 630
1 žličica soli
½ paketića kvasca
100 ml mlake vode
60 g dmBio veganske alternative za jogurt, kokos
1 žlica dmBio javorovog sirupa
3 žlice dmBio maslinovog ulja za pečenje
Za juhu
400 g mrkve
1 veliki krumpir
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
3 žličice dmBio Curryja - blagog
2 žlice dmBio suncokretovog ulja za pečenje
320 ml dmBio kokosovog mlijeka
400 ml vode
2 žlice dmBio povrtnog temeljca
2 žlice dmBio rižinog octa
sol
Priprema
Ravni kruh
Zamijesite tijesto
U zdjeli pomiješajte brašno i sol. Dodajte kvasac, ulijte mlaku vodu i ostavite da se aktivira 2 minute. Grubo umiješajte smjesu kvasca u brašno, dodajte jogurt i javorov sirup te sve sjedinite. Mijesite na pobrašnjenoj radnoj površini oko 8 minuta dok se ne formira glatko tijesto. Vratite tijesto u zdjelu, pokrijte i ostavite da odstoji na toplom mjestu oko 60 minuta, dok se primjetno ne poveća u volumenu.
Pečenje kruha u tavi
Zagrijte ulje u tavi. Podijelite tijesto na 4 dijela na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Svaki dio lagano spljoštite rukama i razvucite ga kako biste oblikovali ovalni kruh. Ovisno o veličini, stavite 1-2 kruha u vruću tavu i pecite na srednjoj vatri oko 1 minutu sa svake strane dok ne porumene.
Veganska juha od kokosa i curryja
Priprema povrća
Operite, ogulite i narežite mrkvu i krumpir na komadiće veličine zalogaja. Ogulite i narežite luk i češnjak.
Priprema juhe
Na ulju popržite mrkvu, krumpir, luk i češnjak s curryjem. Umiješajte vodu u povrtni temeljac. Dodajte temeljac i kokosovo mlijeko te kuhajte oko 15 minuta. Nakratko izvadite trećinu povrća i propasirajte juhu. Vratite preostale komade povrća, začinite octom i solju te poslužite s komadićima somuna.



