Odrezak od sejtana s pečenim krumpirom
dm drogerie markt od dm drogerie markt
30.06.2025.

Gotovo za 60 min.
Vrijeme za pripremu: 45 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
622 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Glavno jelo
Sastojci
za 4 obroka (1 posluživanje)
Za odrezak:
4 dmBio odreska od sejtana
125 g dmBio namaza od shiitake gljiva i šampinjona
4 žlice dmBio sirupa od agave
Za krumpir:
4 velika krumpira
8 žličica dmBio ulja od sezama
sol
papar
Za nadjev:
20 g bosiljka
80 g mladog luka
100 g dmBio sušenih rajčica
135 g dmBio namaza od indijskog oraščića
4 žlice dmBio soja kreme za kuhanje
Priprema
Odrezak
Mariniranje
Odreske osušite tapkanjem kuhinjskim papirom. Pomiješajte namaz od gljiva s agavinim sirupom i premažite odreske. Marinirajte preko noći u hladnjaku.
Krumpir
Pripemite krumpire
Zagrijte pećnicu na 200°C s ventilatorom/konvekcijom. Otrgnite četiri kvadrata aluminijske folije kako biste u njih zamotali krumpir i premažite uljem. Krumpir dobro operite i probušite nekoliko puta sa svih strana. Začinite solju i paprom te čvrsto zarolajte u foliju. Pecite u pećnici na srednjoj rešetki otprilike 50-60 minuta.
Priprema nadjeva
Bosiljak operite, osušite i sitno nasjeckajte. Mladi luk očistite, operite i narežite. Sušene rajčice narežite na trakice. Pomiješajte namaz od indijskih oraščića sa soja kremom i umiješajte bosiljak, mladi luk i sušene rajčice. Začinite solju i paprom.
Za dovršetak:
Pecite odreske na roštilju ili u pećnici
Pecite odreske od sejtana na roštilju na neizravnoj vatri oko 15 minuta ili pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
Posluživanje
Poslužite krumpir s umakom i odrescima.