Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Odrezak od sejtana s pečenim krumpirom

dm drogerie markt od dm drogerie markt

30.06.2025.

Gotovo za 60 min.

Vrijeme za pripremu: 45 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.

622 kcal / obrok

Vegansko

Vegetarijansko

Glavno jelo

Sastojci

za 4 obroka (1 posluživanje)

Za odrezak:

  • 4 dmBio odreska od sejtana

  • 125 g dmBio namaza od shiitake gljiva i šampinjona

  • 4 žlice dmBio sirupa od agave

Za krumpir:

  • 4 velika krumpira

  • 8 žličica dmBio ulja od sezama

  • sol

  • papar

Za nadjev:

  • 20 g bosiljka

  • 80 g mladog luka

  • 100 g dmBio sušenih rajčica

  • 135 g dmBio namaza od indijskog oraščića

  • 4 žlice dmBio soja kreme za kuhanje

Priprema

Odrezak

  1. Mariniranje

    Odreske osušite tapkanjem kuhinjskim papirom. Pomiješajte namaz od gljiva s agavinim sirupom i premažite odreske. Marinirajte preko noći u hladnjaku.

Krumpir

  1. Pripemite krumpire

    Zagrijte pećnicu na 200°C s ventilatorom/konvekcijom. Otrgnite četiri kvadrata aluminijske folije kako biste u njih zamotali krumpir i premažite uljem. Krumpir dobro operite i probušite nekoliko puta sa svih strana. Začinite solju i paprom te čvrsto zarolajte u foliju. Pecite u pećnici na srednjoj rešetki otprilike 50-60 minuta.

  2. Priprema nadjeva

    Bosiljak operite, osušite i sitno nasjeckajte. Mladi luk očistite, operite i narežite. Sušene rajčice narežite na trakice. Pomiješajte namaz od indijskih oraščića sa soja kremom i umiješajte bosiljak, mladi luk i sušene rajčice. Začinite solju i paprom.

Za dovršetak:

  1. Pecite odreske na roštilju ili u pećnici

    Pecite odreske od sejtana na roštilju na neizravnoj vatri oko 15 minuta ili pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.

  2. Posluživanje

    Poslužite krumpir s umakom i odrescima.