Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Veganska proljetna pizza s crvenim lukom

dm drogerie markt od dm drogerie markt

12.06.2025.

Gotovo za 68 min.

Vrijeme za pripremu: 20 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 48 min.

1113 kcal / obrok

Vegansko

Vegetarijansko

Pizza

talijanska kuhinja

Sastojci

za 4 obroka (4 pizze)

Za tijesto za pizzu:

  • 500 g dmBio brašna za pizzu

  • 1 paketić dmBio kvasca

  • 280 ml tople vode

  • 4 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • ½ žličice soli

Za nadjev:

  • 500 g zelenih šparoga

  • 2 crvena luka

  • 125 g rotkvica

  • 100 g rucola salate

  • 3 češnja češnjaka

  • 8 žlice dmBio extra djevičanskog ulja

  • 120 g dmBio Organic Pesto Rosso sa sušenim rajčicama

  • sol

  • papar

  • 135 g dmBio namaza od indijskog oraščića

Priprema

Za tijesto za pizzu:

  1. Priprema tijesta za pizza

    Stavite brašno u zdjelu. Pomiješajte vodu s kvascem i umiješajte u brašno. Dodajte maslinovo ulje, umiješajte sol i mijesite oko 10 minuta dok ne dobijete glatko tijesto.

  2. Ostavite tijesto da odmori

    Tijesto za pizzu stavite u zdjelu i ostavite da se diže, pokriveno, na toplom mjestu oko 1 sat.

  3. Zamijesite tijesto

    Tijesto za pizzu ponovno mijesite oko 5 minuta i podijelite ga na četiri dijela. Zagrijte pećnicu na 250°C (gornji i donji grijač).

Za nadjev:

  1. Pripremite povrće

    Očistite i operite šparoge te odrežite drvenaste krajeve. Ogulite luk i narežite ga na trakice. Očistite, operite i tanko narežite rotkvice. Očistite, operite i osušite rikulu.

  2. Pripremite ulje od češnjaka

    Ogulite češnjak, protisnite ga i pomiješajte s maslinovim uljem.

  3. Oblikujte pizze

    Svako tijesto za pizzu oblikujte rukama u pizzu na dobro pobrašnjenoj radnoj površini.

Za dovršetak:

  1. Dodaci za pizzu

    Svaku podlogu za pizzu premažite pestom i pospite lukom, šparogama i rotkvicama. Premažite pizze kremom od indijskih oraščića.

  2. Začini za pizzu

    Pizzu pokapajte uljem i začinite solju i paprom.

  3. Pečenje

    Sve pecite u pećnici oko 10-12 minuta. Poslužite s rucula salatom.

Odgovarajuće kategorije proizvoda