Veganska proljetna pizza s crvenim lukom
dm drogerie markt od dm drogerie markt
12.06.2025.

Gotovo za 68 min.
Vrijeme za pripremu: 20 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 48 min.
1113 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Pizza
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (4 pizze)
Za tijesto za pizzu:
500 g dmBio brašna za pizzu
1 paketić dmBio kvasca
280 ml tople vode
4 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
½ žličice soli
Za nadjev:
500 g zelenih šparoga
2 crvena luka
125 g rotkvica
100 g rucola salate
3 češnja češnjaka
8 žlice dmBio extra djevičanskog ulja
120 g dmBio Organic Pesto Rosso sa sušenim rajčicama
sol
papar
135 g dmBio namaza od indijskog oraščića
Priprema
Za tijesto za pizzu:
Priprema tijesta za pizza
Stavite brašno u zdjelu. Pomiješajte vodu s kvascem i umiješajte u brašno. Dodajte maslinovo ulje, umiješajte sol i mijesite oko 10 minuta dok ne dobijete glatko tijesto.
Ostavite tijesto da odmori
Tijesto za pizzu stavite u zdjelu i ostavite da se diže, pokriveno, na toplom mjestu oko 1 sat.
Zamijesite tijesto
Tijesto za pizzu ponovno mijesite oko 5 minuta i podijelite ga na četiri dijela. Zagrijte pećnicu na 250°C (gornji i donji grijač).
Za nadjev:
Pripremite povrće
Očistite i operite šparoge te odrežite drvenaste krajeve. Ogulite luk i narežite ga na trakice. Očistite, operite i tanko narežite rotkvice. Očistite, operite i osušite rikulu.
Pripremite ulje od češnjaka
Ogulite češnjak, protisnite ga i pomiješajte s maslinovim uljem.
Oblikujte pizze
Svako tijesto za pizzu oblikujte rukama u pizzu na dobro pobrašnjenoj radnoj površini.
Za dovršetak:
Dodaci za pizzu
Svaku podlogu za pizzu premažite pestom i pospite lukom, šparogama i rotkvicama. Premažite pizze kremom od indijskih oraščića.
Začini za pizzu
Pizzu pokapajte uljem i začinite solju i paprom.
Pečenje
Sve pecite u pećnici oko 10-12 minuta. Poslužite s rucula salatom.