Veganska pizza Napoletana
dm drogerie markt od dm drogerie markt
30.06.2025.
Gotovo za 40 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 25 min.
1192 kcal / obrok
Pizza
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (4 pizze)
Za predtijesto:
150 g dmBio pšeničnog brašna tip 550
100 ml hladne vode
prstohvat (1 g) kvasca
Za tijesto za pizzu:
500 g dmBio pšeničnog brašna tip 550
345 ml hladne vode
pstohvat (1g) kvasca
20 g morske soli
Za nadjev:
2 crvena luka
1 patlidžan
2 žlice dmBio maslinovog ulja
sol
papar
180 g dmBio Kalamon maslina bez koštica
180 g dmBio sušenih rajčica
180 g dmBio artičoka
160 ml dmBio umaka od rajčice s pečenom paprikom
80 g dmBio veganske zamjene za parmezan
Priprema
Tijesto za pizzu:
Pomiješajte sastojke za predtijesto
Grubo pomiješajte brašno i vodu i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Dodajte kvasac u tijesto i dobro ga umiješajte. Mijesite tijesto oko 10-15 minuta dok ne postane glatko.
Ostavite predtijesto da odmori
Ostavite tijesto da odstoji u zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata.
Dovršite tijesto
Nakon 24 sata, umiješajte 500 g brašna, 345 ml hladne vode i kvasac u predtijesto te sve umijesite. Dodajte sol i mijesite tijesto još 10-15 minuta. Oblikujte kuglu i ostavite da se diže oko 1 sat.
Nadjev:
Rezanje i prženje povrća
Ogulite luk i narežite ga na tanke kriške. Operite patlidžane, odrežite krajeve i narežite na kriške debljine otprilike 1/2 cm. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi s neprianjajućim dnom. Popržite kriške patlidžana i kriške luka s obje strane, začinivši solju i paprom. Ocijedite na kuhinjskom papiru.
Priprema nadjeva
Zagrijte pećnicu na 280°C. Ocijedite masline, rajčice i artičoke te ih po potrebi nasjeckajte.
Oblikovanje pizza
Tijesto za pizzu podijelite na četiri dijela, oblikujte kuglice i ostavite da odstoji oko 1 sat. Rukama oblikujte pizze na dobro pobrašnjenoj radnoj površini.
Stavite nadjev na tijesto
Svaku podlogu za pizzu premažite umakom od rajčice i na vrh stavite pripremljeno povrće. Sve pospite veganskom zamjenom za parmezan
Pečenje
Smanjite temperaturu pećnice na 250°C i pecite pizze oko 5-8 minuta svaku.



