Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Veganska pizza Napoletana

dm drogerie markt od dm drogerie markt

30.06.2025.

Pizza s povrćem na drvenom pladnju

Gotovo za 40 min.

Vrijeme za pripremu: 15 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 25 min.

1192 kcal / obrok

Pizza

Vegansko

Vegetarijansko

talijanska kuhinja

Sastojci

za 4 obroka (4 pizze)

Za predtijesto:

  • 150 g dmBio pšeničnog brašna tip 550

  • 100 ml hladne vode

  • prstohvat (1 g) kvasca

Za tijesto za pizzu:

  • 500 g dmBio pšeničnog brašna tip 550

  • 345 ml hladne vode

  • pstohvat (1g) kvasca

  • 20 g morske soli

Za nadjev:

  • 2 crvena luka

  • 1 patlidžan

  • 2 žlice dmBio maslinovog ulja

  • sol

  • papar

  • 180 g dmBio Kalamon maslina bez koštica

  • 180 g dmBio sušenih rajčica

  • 180 g dmBio artičoka

  • 160 ml dmBio umaka od rajčice s pečenom paprikom

  • 80 g dmBio veganske zamjene za parmezan

Priprema

Tijesto za pizzu:

  1. Pomiješajte sastojke za predtijesto

    Grubo pomiješajte brašno i vodu i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Dodajte kvasac u tijesto i dobro ga umiješajte. Mijesite tijesto oko 10-15 minuta dok ne postane glatko.

  2. Ostavite predtijesto da odmori

    Ostavite tijesto da odstoji u zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata.

  3. Dovršite tijesto

    Nakon 24 sata, umiješajte 500 g brašna, 345 ml hladne vode i kvasac u predtijesto te sve umijesite. Dodajte sol i mijesite tijesto još 10-15 minuta. Oblikujte kuglu i ostavite da se diže oko 1 sat.

Nadjev:

  1. Rezanje i prženje povrća

    Ogulite luk i narežite ga na tanke kriške. Operite patlidžane, odrežite krajeve i narežite na kriške debljine otprilike 1/2 cm. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi s neprianjajućim dnom. Popržite kriške patlidžana i kriške luka s obje strane, začinivši solju i paprom. Ocijedite na kuhinjskom papiru.

  2. Priprema nadjeva

    Zagrijte pećnicu na 280°C. Ocijedite masline, rajčice i artičoke te ih po potrebi nasjeckajte.

  3. Oblikovanje pizza

    Tijesto za pizzu podijelite na četiri dijela, oblikujte kuglice i ostavite da odstoji oko 1 sat. Rukama oblikujte pizze na dobro pobrašnjenoj radnoj površini.

  4. Stavite nadjev na tijesto

    Svaku podlogu za pizzu premažite umakom od rajčice i na vrh stavite pripremljeno povrće. Sve pospite veganskom zamjenom za parmezan

  5. Pečenje

    Smanjite temperaturu pećnice na 250°C i pecite pizze oko 5-8 minuta svaku.

Odgovarajuće kategorije proizvoda