Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Tko kaže da sendvič ne može biti dobar i uravnotežen obrok? Ovaj recept, kao i mnogi drugi, dobar je primjer i dokaz da pravilno iskombinirane i kvalitetne namirnice mogu i „običan“ sendvič pretvoriti u fantastičan obrok. Naravno, da bi „običan“ sendvič postao fantastičan, potrebno je koristiti dobar kruh. Bezglutenski kruh sa sjemenkama je zdrav i ukusan te odličan primjer kako u prehranu možemo uvrstiti nutritivno vrijedan sendvič. Kad se između dvije šnite takvoga kruha nađu slanutak bogat proteinima, kvalitetna masnoća avokada te neizostavni začini i ukusni dodaci, sendvič postaje dobar i uravnotežen obrok! Jednostavna priprema i jednostavno jelo ponekad čine dobitnu kombinaciju, a ponekad su upravo takva jela i najbolja!

Sendvič od avokada i slanutka na dmBio bezglutenskom kruhu sa sjemenkama

od Nastasja Chiara Petrić

14.07.2023.

Sendvič od avokada i slanutka na dmBio bezglutenskom kruhu sa sjemenkama

Gotovo za 95 min.

Vrijeme za pripremu: 15 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 80 min.

Vegetarijansko

Vegansko

Brzo & jednostavno

Doručak

Sastojci

Za kruh:

  • 1 dmBio mješavina za bezglutenski kruh sa sjemenkama

Za nadjev:

  • 1 dmBio skuhani slanutak

  • 2 manja „ready to eat“ avokada

  • 2 žlice dmBio limunovog soka

  • pola žličice češnjaka u granulama (ili jedan mali protisnuti češanj)

  • 4 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 1 žličica soli i malo mljevenog papra

  • 1 velika grančica svježeg peršinovog lista

  • 2-3 žlice dmBio kreme od crnih maslina i fete

  • polovica ljubičastog luka

  • puna šaka svježe rikole

Priprema

Sendvič od avokada i slanutka na dmBio bezglutenskom kruhu sa sjemenkama

  1. korak

    Prvo pripremite kruh tako da sadržaj vrećice stavite u posudu i dodate 420 ml hladne vode. Dobro promiješajte kuhačom i ostavite da odstoji otprilike 5 minuta. Zatim vlažnim rukama oblikujte štrucu na plehu za pečenje obložen papirom za pečenje, a površinu pošpricajte s još malo vode

  2. korak

    Dok se tijesto kratko odmara zagrijte pećnicu na 200 ˚C te pecite kruh 80 minuta. Prije rezanja kruh ohladite na sobnoj temperaturi.

  3. korak

    Za to vrijeme stavite ocijeđeni i isprani slanutak u zdjelu. Slanutku dodajte avokado pa štapnim mikserom razradite smjesu. Smjesa ne mora biti potpuno glatka, razradite ju dovoljno da se poveže. Začinite limunovim sokom, solju i paprom, maslinovim uljem, dodajte češnjak i nasjeckani peršin pa sve skupa dobro izmiješajte.

  4. korak

    Tostirajte šnite kruha na grill tavi s malo maslinovog ulja pa premažite s kremom od maslina, dodajte debeli sloj avokada i slanutka, stavite rikolu i tanko narezani ljubičasti luk, pa preklopite s drugom šnitom kruha premazanom kremom od maslina

  5. korak

    Servirajte odmah, a ostatak kruha sačuvajte za drugi dan.

Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Slanutak, 350 g; Cijena: 1,15 €; Osnovna cijena: 0,22 kg (5,23 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,845 od 5 zvjezdica na osnovu 142 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuSlanutak dmBio
dm marka Logo
1,15 €
0,22 kg (5,23 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,15 €
dmBioSlanutak, 350 g
(142)
Dostupno za isporuku
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Ekstra djevičansko maslinovo ulje – prirodno mutno, 500 ml; Cijena: 8,25 €; Osnovna cijena: 0,5 l (16,50 € za 1 l); dm marka Logo; 4,616 od 5 zvjezdica na osnovu 305 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuEkstra djevičansko maslinovo ulje – prirodno mutno dmBio
dm marka Logo
8,25 €
0,5 l (16,50 € za 1 l)Cijena na 31.08.2018.: 6,62 €
Dostupno za isporuku

Odgovarajuće kategorije proizvoda