Nadivka

dm-drogerie markt
27.02.2024.

Gotovo za 70 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 40 min.
Brzo & jednostavno
•
Fino & povoljno
•
Korištenje ostataka
Sastojci
za smjesu
5 starih peciva (oko 220 g), na primjer, stari baguette (2-3 dana star
1 češanj češnjaka
200 ml mlakog mlijeka
4 jajeta
1 prstohvat muškatnog oraščića
sol
crni papar
80 g maslaca + maslac za posudu
2 jušne žlice krušnih mrvica
250 g kuhane slanine ili dimljenog mesa
2 šake špinata ili koprive
½ vezice peršina
Priprema
Nadivka
Pripremite smjesu od kruha
Peciva narezati na kockice veličine 1,5-2 cm. Češnjak oguliti i sitno narezati. U međuvremenu odvojiti žutanjak od bjelanjka, pa ostaviti sa strane. Umutite mlako mlijeko s četiri žutanjka i začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom. Dodajte češnjak. Sve prelijte preko kockica kruha i ostavite na neko vrijeme.
Pripremite zeleno povrće
Pećnicu zagrijati na 180 °C uz uključenu funkciju strujanja zraka. Listove špinata ili koprive oprati te kratko preliti vrućom vodom. Na kraju krupno nasjeći. Peršin oprati, protresti od viška vode, a listove isto krupno nasjeći.
Pripremite meso
Meso narezati na kockice. Umutiti bjelanjak s prstohvatom soli.
Sjedinite smjesu i pripremite kalup
Maslacem namastiti vatrostalnu posudu i posuti krušnim mrvicama. Potom u namočen kruh dodati kockice mesa s tučenim bjelanjcima i nasjeckanim začinskim biljem te sve pažljivo promiješajte drvenom kuhačom.
Pečenje
Maslac narezati na tanke šnite. Smjesu dodati u prethodno pripremljenu vatrostalnu posudu pa prekriti šnitama maslaca. Posudu staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći oko 40 minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.