Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Puding od kokosa i malina

Puding od kokosa i malina

Egzotične note kokosa spajaju se s karamel-umakom i osvježavajućim voćem, čineći ovu kombinaciju neodoljivim desertom i ljeti i zimi. Već pri samom čitanju ovog recepta, svjesni smo da je riječ o nesvakidašnjoj poslastici.

Sastojci za 5 porcija:

  • 450 ml dmBio napitka od kokosa
  • 60 g dmBio griza od pira
  • 1 čajna žlica dmBio šećera bourbon vanilije
  • 1 čajna žlica dmBio soka od limuna
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 50 g dmBio kokosova šećera
  • 2 listića želatine
  • 250 g malina (ili nekog drugog voća)
  • svježa menta

Priprema:

  1. Napravite pire od malina pa prema želji zasladite kokosovim šećerom. Dobivenu smjesu dodajte u desertne čaše tako da čini sloj debljine 1 – 2 cm. Čaše stavite u hladnjak na pola sata kako bi se smjesa stisnula.
  2. Skuhajte kokosovo mlijeko pa polako dodajte griz od pira i šećer bourbon vanilije. Miješajte na blagoj temperaturi dok smjesa ne postane glatka i mekana.
  3. Odvojite žutanjak od bjelanjka pa od žutanjka i 30 g kokosova šećera i soka limuna napravite pjenastu kremu. Kad je krema gotova, oprezno je miješajući dodajte u kašu od griza.
  4. Dodajte listiće želatine u hladnu vodu kako bi omekšali pa istisnite njihov sadržaj i dodajte ih u pripremljenu smjesu.
  5. Bjelanjak dobro izradite s preostalim šećerom i prstohvatom soli pa dodajte u pripremljenu smjesu za puding.
  6. Izvadite iz hladnjaka čaše s voćnim pireom i punite ih pudingom tako da čini sloj debljine do 2 cm. Potom čaše ponovno stavite u hladnjak kako bi se sadržaj stvrdnuo.
  7. Prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem i listićima mente.

Preporuka: Probajte ovaj neodoljivi recept i u kombinaciji s borovnicama ili mangom!

Koristan savjet: Ovu poslasticu možete pripremiti i u nekoj praktičnoj posudi kako biste je mogli ponijeti sa sobom na posao, izlet i sl.