Puding od kokosa i malina

Egzotične note kokosa spajaju se s karamel-umakom i osvježavajućim voćem, čineći ovu kombinaciju neodoljivim desertom i ljeti i zimi. Već pri samom čitanju ovog recepta, svjesni smo da je riječ o nesvakidašnjoj poslastici.
Sastojci za 5 porcija:
- 450 ml dmBio napitka od kokosa
- 60 g dmBio griza od pira
- 1 čajna žlica dmBio šećera bourbon vanilije
- 1 čajna žlica dmBio soka od limuna
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 50 g dmBio kokosova šećera
- 2 listića želatine
- 250 g malina (ili nekog drugog voća)
- svježa menta
Priprema:
- Napravite pire od malina pa prema želji zasladite kokosovim šećerom. Dobivenu smjesu dodajte u desertne čaše tako da čini sloj debljine 1 – 2 cm. Čaše stavite u hladnjak na pola sata kako bi se smjesa stisnula.
- Skuhajte kokosovo mlijeko pa polako dodajte griz od pira i šećer bourbon vanilije. Miješajte na blagoj temperaturi dok smjesa ne postane glatka i mekana.
- Odvojite žutanjak od bjelanjka pa od žutanjka i 30 g kokosova šećera i soka limuna napravite pjenastu kremu. Kad je krema gotova, oprezno je miješajući dodajte u kašu od griza.
- Dodajte listiće želatine u hladnu vodu kako bi omekšali pa istisnite njihov sadržaj i dodajte ih u pripremljenu smjesu.
- Bjelanjak dobro izradite s preostalim šećerom i prstohvatom soli pa dodajte u pripremljenu smjesu za puding.
- Izvadite iz hladnjaka čaše s voćnim pireom i punite ih pudingom tako da čini sloj debljine do 2 cm. Potom čaše ponovno stavite u hladnjak kako bi se sadržaj stvrdnuo.
- Prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem i listićima mente.
Preporuka: Probajte ovaj neodoljivi recept i u kombinaciji s borovnicama ili mangom!
Koristan savjet: Ovu poslasticu možete pripremiti i u nekoj praktičnoj posudi kako biste je mogli ponijeti sa sobom na posao, izlet i sl.