Ljetna pileća salata s bulgurom i beluga lećom
Autor: Nastasja Chiara Petrić

Oduvijek sam voljela izrađivati recepte koji su brzi, jednostavni, ukusni, raznovrsni, šareni i hranjivi. Salate imaju sve te potencijale jer ih radimo s namirnicama kojima smo okruženi i koje nam sezona nudi. Ova salata u teoriji nema definiranu strogu sezonu što je zasigurno vrlo praktično da u bilo koje doba godine razveselite svoje ukućane ovako bogatim obrokom. Bez obzira na to, ova ljetna verzija jedna je od boljih koju možete pripremiti.

Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- 1 žličica suhog ružmarina
- 150 g dmBio beluga leće
- 250 g dmBio bulgura
- 1 šalica cherry rajčica
- 2 nektarine
Za preljev:
- veći stručak peršinovog lista
- 4 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 žlice dmBio bijelog aceta balsamica
- pola žličice dmBio senfa
- 1 žličica dmBio cvjetnog meda
- sol i papar
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko pržite tanke filete pilećih prsa koje ste prethodno marinirali u maslinovom ulju sa soli i ružmarinom. U međuvremenu stavite kuhati beluga leću, a u zasebnoj posudi i bulgur.
Od svježeg peršina, ulja, aceta, senfa, meda, malo soli i papra napravite preljev za salatu miksajući ga štapnim mikserom. U velikoj posudi na dno rasporedite leću i bulgur, po vrhu stavite rajčice narezane na četvrtine i kockice nektarine, preko (ili pored) svega pečenu piletinu i sve ravnomjerno zalijte preljevom od peršina.
SAVJET: Leća u kombinaciji s piletinom pospješit će oporavak tijela nakon treninga kada je u organizam potrebno što prije unijeti obilje hranjivih tvari. Piletina je poznata kao namirnica bogata tijelu neophodnim proteinima, a leća upotpunjuje obrok složenim ugljikohidratima koji će nadopuniti zalihe glikogena koje su iskorištene tijekom treninga.