Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Ljetna pileća salata s bulgurom i beluga lećom

Autor: Nastasja Chiara Petrić

Ljetna pileća salata s bulgurom i beluga lećom

Oduvijek sam voljela izrađivati recepte koji su brzi, jednostavni, ukusni, raznovrsni, šareni i hranjivi. Salate imaju sve te potencijale jer ih radimo s namirnicama kojima smo okruženi i koje nam sezona nudi. Ova salata u teoriji nema definiranu strogu sezonu što je zasigurno vrlo praktično da u bilo koje doba godine razveselite svoje ukućane ovako bogatim obrokom. Bez obzira na to, ova ljetna verzija jedna je od boljih koju možete pripremiti.

Ljetna pileća salata s bulgurom i beluga lećom

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 1 žličica suhog ružmarina
  • 150 g dmBio beluga leće
  • 250 g dmBio bulgura
  • 1 šalica cherry rajčica
  • 2 nektarine

Za preljev:

  • veći stručak peršinovog lista
  • 4 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 žlice dmBio bijelog aceta balsamica
  • pola žličice dmBio senfa
  • 1 žličica dmBio cvjetnog meda
  • sol i papar

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko pržite tanke filete pilećih prsa koje ste prethodno marinirali u maslinovom ulju sa soli i ružmarinom. U međuvremenu stavite kuhati beluga leću, a u zasebnoj posudi i bulgur.

Od svježeg peršina, ulja, aceta, senfa, meda, malo soli i papra napravite preljev za salatu miksajući ga štapnim mikserom. U velikoj posudi na dno rasporedite leću i bulgur, po vrhu stavite rajčice narezane na četvrtine i kockice nektarine, preko (ili pored) svega pečenu piletinu i sve ravnomjerno zalijte preljevom od peršina.

SAVJET: Leća u kombinaciji s piletinom pospješit će oporavak tijela nakon treninga kada je u organizam potrebno što prije unijeti obilje hranjivih tvari. Piletina je poznata kao namirnica bogata tijelu neophodnim proteinima, a leća upotpunjuje obrok složenim ugljikohidratima koji će nadopuniti zalihe glikogena koje su iskorištene tijekom treninga.

Odgovarajuće kategorije proizvoda