Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Kruh sa sodom

dm-drogerie markt

14.07.2023.

Gotovo za 60 min.

Vrijeme za pripremu: 20 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 40 min.

Kruh & peciva

Sastojci

za 8 obroka

Za pripremu kruha

  • 400 g dmBio pšeničnog brašna

  • 2 žlice dmBio praška za pecivo

  • 350 ml dmBio napitka od soje natur

  • 4 žlice dmBio maslinovog ulja

  • 1 žlica dmBio sezama

  • 1 žlica svježe cijeđenog limunovog soka ili dmBio limunovog soka

  • 1 žličica soli

Priprema

Kruh sa sodom

  1. Priprema tijesta

    Pećnicu zagrijte na 180 °C. U posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte mokre sastojke: napitak od soje, limunov sok i maslinovo ulje i sve umiješajte. Kratko mijesite rukama dok ne formirate glatko podatno tijesto.

  2. Pečenje

    Tijesto formirajte u oblik kruha po želji (ovalni / okrugli) i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Oštrim nožem lagano okomitim crtama prerežite gornju površinu kruha. Pospite sezamom i pecite 40–45 minuta.

Kraj popisa

Jeste li znali?

Klasik irske kuhinje naziva se soda kruh. Recept za njega, kako kažu u Irskoj, nastao je slučajno početkom 19. stoljeća kada je jednoj domaćici mlijeko postalo kiselo. Probala je napraviti kruh s kiselim mlijekom i soda bikarbonom. Rezultat je bilo mekano tijesto i sjajna hrskava korica - te recept za pečenje izvrsnog kruha koji je ušao u povijest.

Odgovarajuće kategorije proizvoda