Punjene čokoladne datulje
Autor: Nastasja Chiara Petrić

Ako ste ikada čuli za zdravije verzije deserata i pomislili da ne mogu konkurirati klasičnim, onda niste kušali punjene čokoladne datulje. Čak i da nešto osobito ne volite datulje, probajte ovaj recept i sigurna sam da će vas oduševiti. Svaki sastojak pomno je spojen kako bi stvorio jedan izvrstan slatki zalogaj koji je zasitan i energetski jak, a zadovoljit će vaš slatki zub.

Sastojci:
- 1 pakiranje dmBio datulja
- otprilike 30 dmBio badema
- 1/3 staklenke dmBio paste od kikirikija
- 200 g dmBio tamne čokolade od 70 % kakaa
- 1 mala žličica dmBio kokosovog ulja
- 30 g dmBio koštica bundeve
- 5 g soli
Priprema:
Već očišćene i napola zarezane datulje izvadite iz pakiranja i posložite na tanjur. Sve ih rastvorite pazeći da ne odvojite polovice. Bademe tostirajte u tavi. U svaku datulju stavite po jedan badem i napunite ih pastom od kikirikija. Za svaku datulju potrebno je ⅓ ili ½ žličice paste od kikirikija, ovisno o tome koliko su velike.
Tako pripremljene i u jednom redu posložene datulje na tanjuru zamrznite na pola sata. Za to vrijeme otopite čokoladu s kokosovim uljem, a u zasebnoj posudi izblendajte koštice bundeve sa soli. Kada su se datulje potpuno stisnule, uronite svaku u čokoladu i stavite na pladanj obložen papirom za pečenje. Pospite ih mljevenim bučinim košticama i stavite da se stisnu u hladnjaku barem sat vremena. Vadite ih iz hladnjaka po potrebi ili ih zamrznite i izvadite 20 minuta prije konzumacije.
SAVJET: Datulje možete puniti i drugim orašastim namazima po želji poput namaza od badema ili lješnjaka, a po vrhu je dovoljno posuti malo cvijeta soli kako bi se istaknuo okus ovog posebnog deserta.