Uživajte bezbrižno bez glutena
Tjestenina, kruh i kolači unatoč netoleranciji na gluten ili celijakiju - uz dmBio!

dm-drogerie markt
Vrijeme čitanja 3 min.
•
07.11.2023.

Od tjestenine preko kruha do sočnog čokoladnog kolača: mnoge popularne namirnice sadrže gluten. Ako patite od celijakije ili netolerancije na gluten, više se ne morate odreći ovih užitaka za nepce. Linija proizvoda dm marke dmBio Glutenfrei nudi brojne namirnice po receptu bez glutena, a lako ju je prepoznati po plavoj ambalaži!
dmBio bez glutena: certificiran i lako prepoznatljiv
Proizvodi linije dmBio bez glutena certificirani su oznakom „Crossed-Grain-Symbol“. Oznaka i međunarodni registracijski broj obično se mogu naći na poleđini proizvoda. To vam daje sigurnost da je proizvode testiralo Njemačko društvo za celijakiju (DZG) u skladu s međunarodnim smjernicama AOECS za proizvodnju hrane bez glutena. Proizvode dmBio bez glutena lako je prepoznati zahvaljujući uniformiranom svijetloplavom dizajnu ambalaže.
Započnite dan s müslijima bez glutena
dmBio žitarice bez glutena temelje se na nježnim zobenim pahuljicama. Čokoladni müsli oplemenjeni su ukusnim čokoladnim komadićima i hrskavim pahuljicama napravljenim od kukuruza, dok sjemenke suncokreta osiguravaju još više hrskavosti.
Ako ovo želite još više oplemeniti, možete müslijima bez glutena dodati svježe voće, grožđice, kvinoju, orahe, jogurt, voćni sok ili napitak od badema...
Pečenje i grickanje bez glutena
Ako želite ispeći nešto brzo i jednostavno bez puno napora i bez glutena, možete koristiti dmBio mješavinu za kruh bez glutena. Punozrnate sjemenke čine ovaj energetski kruh prirodnim izvorom bjelančevina bez dodavanja kvasca i soje.
Alternativa uobičajenom brašnu je dmBio zobeno brašno bez glutena. Svojom orašastom aromom i finom strukturom idealan je za kolače, peciva ili svježe pečeni kruh.
Sočan čokoladni kolač brzo dolazi na stol s dmBio mješavinom za pečenje čokoladnih kolača bez glutena. Smjesa za pečenje sadrži komade tamne čokolade, a može se koristiti i za muffine ili browniese.
Proso, tjestenina i grickalice: organski i bez glutena
Bez obzira na to radi li se o samostalnom obroku ili prilogu ribi i mesu: proso orijentalnog stila priprema se za samo 10 minuta! Ukusna kombinacija prosa, različitih vrsta povrća i orijentalnih začina čini ovo jelo praznikom za nepce!
Lagane dmBio hrskave grickalice bez glutena idealne su za put i kao mali snack za međuobrok.
dmBio fusili bez glutena sadrže škrob riže, bijelog kukuruza i krumpira. Ovom mješavinom dobiva se okus vrlo sličan uobičajenoj tjestenini, a rezanci s dmBio pestom ili umakom od rajčica posebno su ukusni.