Ukusni Nicecream ljetni recepti
Mi volimo Nicecream! Ova ukusna slastica rastapa sva srca, jer ne samo da je niskokalorična, već je i veganska, bez laktoze i bez glutena. I najbolje od svega: priprema je superbrza i jednostavna. Predstavljamo vam naša tri omiljena recepta, koje možete oplemeniti preljevima po vlastitom izboru.

Što je Nicecream?
Naziv Nicecream izvorno dolazi od složenice „Nana sladoled“, a ovaj mali nadimak govori nam što se krije iza ove alternative uobičajenom sladoledu. "Nana" je kratica od "Banana" - a ona je glavni dio Nicecreama, točnije: zamrznuta banana. Naravno sve je stvar ukusa, ali zbog prirodne slatkoće banane, Nicecreamu nije potrebno dodavati šećer, a zahvaljujući svojoj konzistenciji sam je po sebi prirodno kremast. Priprema se tako da se zamrznuti komadići banane pomiješaju u blenderu s drugim ukusnim sastojcima, poput voća, biljnog mlijeka ili superhrane, i gotovo je osvježenje za ljetni međuobrok.
Nicecream: Na što treba paziti
- Kako Nicecream postaje posebno sladak i kremast? Ovdje vrijedi pravilo: što zrelija banana, to slađi sladoled. Naš mali savjet: Prije zamrzavanja banana pričekajte da se na kori banane pojave male sitne smeđe točkice. Ne volite li presladak Nicecream, jednostavno ne dopustite da banane sazriju tako dugo i zamrznite ih ranije.
- Kako zamrznuti banane? Prije zamrzavanja, banane svakako treba oguliti. Najbolje je izrezati banane na debele kriške prije nego što ih zamrznete i stavite u zamrzivač na najmanje pet sati. Banane će se, ako su narezane na kriške, kasnije moći lakše blendati u blenderu, nego ako ih ostavimo cijele u jednom komadu.
- Možete li se Nicecream čuvati u zamrzivaču duže vrijeme? Preporučujemo da slatkiše pripremite svježe i uživajte u njima izravno, jer će se slatkoća i glatkoća Nicecreama izgubiti kad ih ponovo zamrznete. Umjesto toga, na zalihama u zamrzivaču uvijek možete držati zamrznute banane. Ako se banane pakiraju hermetički, mogu se čuvati u zamrzivaču do šest tjedana.
Ovo su naši omiljeni Nicecream recepti
Postoji tolikoooo puno različitih Nicecream recepata. Stoga smo napravili mali izbor i sastavili naše omiljene recepte za vas. Naravno, nema ograničenja vašoj kreativnosti u upotrebi različitih sastojaka i preljeva.
Recept 1: Nicecream od jagoda
Sastojci za 2-3 porcije:
- 3 oguljene, narezane i zamrznute banane
- 200 g svježih jagoda ili nekog drugog voća
- 150 ml napitka od badema
- Javorov sirup
- Kokosov čips za posipanje
Priprema:
Da biste pripremili ukusnu poslasticu od jagoda, jednostavno stavite sve sastojke u blender i blendajte nekoliko minuta. Nakon toga Nicecream možete napuniti u malu posudu ili čašu. Za dašak egzotičnosti na kraju posipajte s kokosovim čipsom. Dobar tek!
Recept 2: Čokoladni Nicecream
Sastojci za 2-3 porcije:
- 3 oguljene, narezane i zamrznute banane
- 4 žlice kakaa
- malo napitka od badema
- 10 datulja
- sirup od agave
- zamrznute maline za ukrašavanje
Priprema:
Zamrznute banane i mljevene datulje pomiješajte u blenderu s nekoliko kapi napitka od badema. Zatim dodajte kakao u prahu i miješajte još minutu. Za dodatnu slatkoću možete dodati malo sirupa od agave. Ako želite, ukrasite Nicecream zamrznutim malinama prije nego što krenete uživati u njemu.
Recept 3: Nicecream Chia i cimet
Sastojci za 2-3 porcije:
- 3 oguljene, narezane i zamrznute banane
- 300 g zamrznutih malina ili borovnica
- 4 žlice chia sjemenki
- 150 ml kokosovog mlijeka
- 1 prstohvat cimeta
- goji bojice za ukrašavanje
Priprema:
Najprije promiješajte chia sjemenke i kokosovo mlijeko i začinite smjesu prstohvatom cimeta. Potom ohladite u hladnjaku, najmanje dva do tri sata, a najbolje je ostaviti smjesu da odmara u hladnjaku jednu noć. Sutradan u blender dodajte zamrznute banane i bobičasto voće dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Zatim umiješajte mlijeko sa chia sjemenkama i na kraju gotovi Niceceram pospite s nekoliko goji bobica po želji.