Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Ukusni Nicecream ljetni recepti

Mi volimo Nicecream! Ova ukusna slastica rastapa sva srca, jer ne samo da je niskokalorična, već je i veganska, bez laktoze i bez glutena. I najbolje od svega: priprema je superbrza i jednostavna. Predstavljamo vam naša tri omiljena recepta, koje možete oplemeniti preljevima po vlastitom izboru.

Napravite sami ukusni Nicecream

Što je Nicecream? 

Naziv Nicecream izvorno dolazi od složenice „Nana sladoled“, a ovaj mali nadimak govori nam što se krije iza ove alternative uobičajenom sladoledu. "Nana" je kratica od "Banana" - a ona je glavni dio Nicecreama, točnije: zamrznuta banana. Naravno sve je stvar ukusa, ali zbog prirodne slatkoće banane, Nicecreamu nije potrebno dodavati šećer, a zahvaljujući svojoj konzistenciji sam je po sebi prirodno kremast. Priprema se tako da se zamrznuti komadići banane pomiješaju u blenderu s drugim ukusnim sastojcima, poput voća, biljnog mlijeka ili superhrane, i gotovo je osvježenje za ljetni međuobrok. 

Nicecream: Na što treba paziti

  • Kako Nicecream postaje posebno sladak i kremast? Ovdje vrijedi pravilo: što zrelija banana, to slađi sladoled. Naš mali savjet: Prije zamrzavanja banana pričekajte da se na kori banane pojave male sitne smeđe točkice. Ne volite li presladak Nicecream, jednostavno ne dopustite da banane sazriju tako dugo i zamrznite ih ranije.
  • Kako zamrznuti banane? Prije zamrzavanja, banane svakako treba oguliti. Najbolje je izrezati banane na debele kriške prije nego što ih zamrznete i stavite u zamrzivač na najmanje pet sati. Banane će se, ako su narezane na kriške, kasnije moći lakše blendati u blenderu, nego ako ih ostavimo cijele u jednom komadu.
  • Možete li se Nicecream čuvati u zamrzivaču duže vrijeme? Preporučujemo da slatkiše pripremite svježe i uživajte u njima izravno, jer će se slatkoća i glatkoća Nicecreama izgubiti kad ih ponovo zamrznete. Umjesto toga, na zalihama u zamrzivaču uvijek možete držati zamrznute banane. Ako se banane pakiraju hermetički, mogu se čuvati u zamrzivaču do šest tjedana.

Ovo su naši omiljeni Nicecream recepti

Postoji tolikoooo puno različitih Nicecream recepata. Stoga smo napravili mali izbor i sastavili naše omiljene recepte za vas. Naravno, nema ograničenja vašoj kreativnosti u upotrebi različitih sastojaka i preljeva.

Recept 1: Nicecream od jagoda

Sastojci za 2-3 porcije: 

  • 3 oguljene, narezane i zamrznute banane
  • 200 g svježih jagoda ili nekog drugog voća
  • 150 ml napitka od badema
  • Javorov sirup
  • Kokosov čips za posipanje

Priprema: 

Da biste pripremili ukusnu poslasticu od jagoda, jednostavno stavite sve sastojke u blender i blendajte nekoliko minuta. Nakon toga Nicecream možete napuniti u malu posudu ili čašu. Za dašak egzotičnosti na kraju posipajte s kokosovim čipsom. Dobar tek!

Recept 2: Čokoladni Nicecream 

Sastojci za 2-3 porcije:

  • 3 oguljene, narezane i zamrznute banane
  • 4 žlice kakaa
  • malo napitka od badema 
  • 10 datulja
  • sirup od agave
  • zamrznute maline za ukrašavanje

Priprema: 

Zamrznute banane i mljevene datulje pomiješajte u blenderu s nekoliko kapi napitka od badema. Zatim dodajte kakao u prahu i miješajte još minutu. Za dodatnu slatkoću možete dodati malo sirupa od agave. Ako želite, ukrasite Nicecream zamrznutim malinama prije nego što krenete uživati u njemu.

Recept 3: Nicecream Chia i cimet

Sastojci za 2-3 porcije:

  • 3 oguljene, narezane i zamrznute banane
  • 300 g zamrznutih malina ili borovnica 
  • 4 žlice chia sjemenki  
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 1 prstohvat cimeta
  • goji bojice za ukrašavanje

Priprema: 

Najprije promiješajte chia sjemenke i kokosovo mlijeko i začinite smjesu prstohvatom cimeta. Potom ohladite u hladnjaku, najmanje dva do tri sata, a najbolje je ostaviti smjesu da odmara u hladnjaku jednu noć. Sutradan u blender dodajte zamrznute banane i bobičasto voće dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Zatim umiješajte mlijeko sa chia sjemenkama i na kraju gotovi Niceceram pospite s nekoliko goji bobica po želji. 

Odgovarajuće kategorije proizvoda