Kus kus s pečenim povrćem

Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 2 tikvice
- 1 glavica luka
- 300 g dmBio kus kusa
- sol i papar
Priprema:
Povrće nasjeckajte, začinite maslinovim uljem te posolite. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite povrće 25 do 30 minuta. Dok se povrće peče, kus kus stavite u posudu i prelijte ga kipućom vodom ili temeljcem te ga ostavite da nabubri 10-15 minuta. Kada je povrće pečeno dodajte ga kus kusu te ubacite polovice svježih cherry rajčica. Sve izmiješajte, posolite i popaprite te vratite u pećnicu na još 5 minuta.
Jeste li znali…
Kus kus je obrok koji je doista brzo gotov, izuzetno je ukusan i odlična je alternativa riži ili tjestenini. Kus kus donosi obilje esencijalnih nutrijenata prijeko potrebnih za zdravlje i pravilnu funkciju organizma.