Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Heljda s gljivama i kobasicom

Heljda s gljivama i kobasicom

Sastojci:

  • 250 g dmBio heljde
  • 1 poriluk
  • 30 dag šampinjona
  • 1 crveni luk
  • poriluk
  • 2 žlice dmBio pirea od rajčice
  • kobasica
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

U dvije čaše vode staviti kuhati heljdu na 15-20 minuta, dok zrnje ne popije svu vodu. Za to vrijeme, u tavi na maslinovom ulju propirjati luk, poriluk i češnjak, dodati gljive, sol, papar i dvije žlice pirea od rajčice. Nekoliko minuta prije kraja ubaciti narezane ploške kobasice. Kada je gotovo, dodati kuhanu heljdu. Sve zajedno kuhajte još nekoliko minuta.

Jeste li znali…

Trokutasto zrnje izvrsno se slaže i s drugim namirnicama, osobito povrćem. Heljda ima sve karakteristike žitarice premda to ustvari nije. Ne sadrži gluten, vrlo je bogata hranjivim sastojcima, a siromašna kalorijama, što je čini idealnom namirnicom za večeru.

Odgovarajuće kategorije proizvoda