Domaći pesto s divljim biljkama i orasima
Svježe divlje biljke i orasi sjedinjeni u pesto: Aromatična simfonija okusa za nepce!

Jedan od najukusnijih načina prerađivanja biljki je pomiješati ih u pesto. Mladi, aromatični listovi divljih biljaka, pomiješani sa zemljanom notom oraha i visokokvalitetnim maslinovim uljem učiniti će ovaj zeleni pesto pravom simfonijom okusa za vaše nepce. Savršeno odgovara uz male obroke, tjestenine, salate ili na hrskavoj ciabatti.
Sastojci:
- 60 g dmBio oraha
- 120 g mješavine divljih biljaka – „mišancije“ (npr. čičak, listovi mladog maslačka, listovi koprive, špinat, peršin)
- 100 ml dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
- 1 češanj češnjaka
- 1 ½ žličice soli
- ½ čajne žlice svježe mljevenog papra
- sok ½ limuna
Priprema:
- Biljke dobro oprati i sitno nasjeckati.
- Orahe i češnjak zajedno sitno nasjeckati u blenderu. Biljke i ostale sastojke dodati u mješavinu te miksati dok se ne dobije željena konzistencija.
- Začinite sa solju, paprom i sokom od limuna. Skladištite u frižideru i potrošite u roku tjedan dana.
SAVJET: Pesto se može i po potrebi zamrznuti. Jednostavno ga spremite u manje porcije (npr. kao kocke leda) i po potrebi ga odledite.
Zapakiran i ukrašen s lijepom etikom domaći pesto je pogodan kao ukusan poklon.