dmBio gurmansko putovanje u Grčku
Snovi o sunčanoj Grčkoj
Naši dmBio proizvodi za gurmansko putovanje u Grčku dolaze iz odabranih regija ove zemlje i unose mediteranski stil života ravno na Vaš stol.
Ovdje su posebne informacije o nekim proizvodima:
Naše dmBio masline u začinskom bilju, sadrže mix masline Kalamon bez koštica i zelenih maslina mariniranih u ekstra djevičanskom organskom maslinovom ulju s finim grčkim biljem i pune se u boce bez salamure, spremne za posluživanje. Za visoku kvalitetu naših maslina najvažnije je pravo vrijeme berbe. Berba maslina u Grčkoj počinje u listopadu, a završava u prosincu. Berba se odvija s velikom pažnjom i nježna je prema stablima i njihovim plodovima. Masline se beru ručno, zatim čiste i sortiraju. Crna maslina Kalamon kraljica je među stolnim maslinama! Dolazi s juga Peloponeza, punog je mirisa i izvrsnog voćnog okusa. Zelene stolne masline potječu iz središnje Grčke i imaju vrlo punu aromu i čvrstu konzistenciju s ugodnim orašastim okusom.
Grčka ima najviše košnica u Europi. Ova prekrasna mediteranska zemlja još uvijek nudi puno netaknute, divlje prirode i stoga je Grčka raj za pčele. Naš dmBio šumski med od majčine dušice pčele sakupljaju početkom ljeta kada majčina dušica cvate zajedno s drugim sezonskim divljim cvijećem. Mješavina majčine dušice i šumskog cvijeća daje intenzivnu aromu ovom medu.
Crvena rog paprika za dmBio crvenu papriku s kremom od feta sira raste u srednjoj Grčkoj i pikantnog je do srednje ljutog okusa. Puni se aromatičnom smjesom od feta krem sira. Inače, sjeverna i središnja Grčka imaju dugu tradiciju uzgoja, berbe i uključivanja paprike u lokalnu prehranu. Kiseljenje paprika i drugog povrća uobičajeno je u grčkim domovima, a svaka baka u Grčkoj ima svoj recept. Svima njima je zajedničko da koriste tradicionalnu metodu konzerviranja u salamuri (slatka voda i sol). Berba paprike počinje u lipnju, završava krajem listopada/početkom studenog (ovisno o vremenskim prilikama) i zahtijeva puno brige i predanosti pod vrućim ljetnim suncem jer su biljke paprike osjetljive i mogu ih brati samo vješte ruke.


