Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

dmBio gurmansko putovanje u Grčku

Provjerite dostupnost u
3 proizvoda
Sortirati po:
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Tjestenina Kritharaki, 500 g; Cijena: 1,75 €; Osnovna cijena: 0,5 kg (3,50 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,931 od 5 zvjezdica na osnovu 101 ocjenaTjestenina Kritharaki dmBio
dm marka Logo
1,75 €
0,5 kg (3,50 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,75 €
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Pita lepinje, 320 g; Cijena: 1,95 €; Osnovna cijena: 0,32 kg (6,09 € za 1 kg); dm marka Logo; 3,944 od 5 zvjezdica na osnovu 89 ocjenaPita lepinje dmBio
dm marka Logo
1,95 €
0,32 kg (6,09 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,95 €
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Masline u začinskom bilju, 180 g; Cijena: 3,00 €; Osnovna cijena: 0,18 kg (16,67 € za 1 kg); dm marka Logo; 3,703 od 5 zvjezdica na osnovu 145 ocjenaMasline u začinskom bilju dmBio
dm marka Logo
3,00 €
0,18 kg (16,67 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 3,00 €

Snovi o sunčanoj Grčkoj

Naši dmBio proizvodi za gurmansko putovanje u Grčku dolaze iz odabranih regija ove zemlje i unose mediteranski stil života ravno na Vaš stol.

Ovdje su posebne informacije o nekim proizvodima:

Naše dmBio masline u začinskom bilju, sadrže mix masline Kalamon bez koštica i zelenih maslina mariniranih u ekstra djevičanskom organskom maslinovom ulju s finim grčkim biljem i pune se u boce bez salamure, spremne za posluživanje. Za visoku kvalitetu naših maslina najvažnije je pravo vrijeme berbe. Berba maslina u Grčkoj počinje u listopadu, a završava u prosincu. Berba se odvija s velikom pažnjom i nježna je prema stablima i njihovim plodovima. Masline se beru ručno, zatim čiste i sortiraju. Crna maslina Kalamon kraljica je među stolnim maslinama! Dolazi s juga Peloponeza, punog je mirisa i izvrsnog voćnog okusa. Zelene stolne masline potječu iz središnje Grčke i imaju vrlo punu aromu i čvrstu konzistenciju s ugodnim orašastim okusom.

Grčka ima najviše košnica u Europi. Ova prekrasna mediteranska zemlja još uvijek nudi puno netaknute, divlje prirode i stoga je Grčka raj za pčele. Naš dmBio šumski med od majčine dušice pčele sakupljaju početkom ljeta kada majčina dušica cvate zajedno s drugim sezonskim divljim cvijećem. Mješavina majčine dušice i šumskog cvijeća daje intenzivnu aromu ovom medu.

Crvena rog paprika za dmBio crvenu papriku s kremom od feta sira raste u srednjoj Grčkoj i pikantnog je do srednje ljutog okusa. Puni se aromatičnom smjesom od feta krem ​​sira. Inače, sjeverna i središnja Grčka imaju dugu tradiciju uzgoja, berbe i uključivanja paprike u lokalnu prehranu. Kiseljenje paprika i drugog povrća uobičajeno je u grčkim domovima, a svaka baka u Grčkoj ima svoj recept. Svima njima je zajedničko da koriste tradicionalnu metodu konzerviranja u salamuri (slatka voda i sol). Berba paprike počinje u lipnju, završava krajem listopada/početkom studenog (ovisno o vremenskim prilikama) i zahtijeva puno brige i predanosti pod vrućim ljetnim suncem jer su biljke paprike osjetljive i mogu ih brati samo vješte ruke.

  1. dmBio gurmansko putovanje u Grčku
  2. dmBio gurmansko putovanje u Grčku
  3. dmBio gurmansko putovanje u Grčku

Kraj popisa