dmBio gurmansko putovanje u Aziju
Egzotični užici Dalekog istoka
Naši dmBio proizvodi za gurmansko putovanje u Aziju dočaravaju dašak Dalekog istoka na vlastitom tanjuru. Postoje proizvodi za svakog obožavatelja azijske kuhinje ili one koji to tek žele postati.
Ovdje su posebne informacije o nekim proizvodima:
Riža za naša dva artikla - dmBio jasmin riža i dmBio rižini rezanci Pad Thai uzgajaju se na Tajlandu u sklopu projekta u suradnji s organizacijom Naturland. Osim promicanja organskog uzgoja riže, cilj projekta je kontinuirani, neovisni razvoj regije u sjevernom Tajlandu. Projekt osigurava egzistenciju za oko 2000 obitelji izravno na lokaciji.
Rižin ocat posebno je blag, izvorni japanski začin. Sazrijeva na bazi neoguljene riže, koja fermentira po drevnoj metodi. Naš dmBio rižin ocat proizvodi tradicionalna tvrtka s manje od 20 zaposlenih, smještena na jugozapadu japanskog otoka Honshu. Uz specijalnu japansku organsku rižu, koristi se samo čista, posebno meka planinska izvorska voda iz vlastitog izvora.
Naš dmBio No Fish Sauce (veganski umak od začina) daje azijskim jelima fino pikantan, tipičan, a opet nenametljiv okus „mora“. Ovaj okus neizostavan je u vijetnamskoj, tajlandskoj i na kraju, ali ne manje važno, u cijeloj kuhinji na području jugoistočne Azije. Može se koristiti na razne načine, npr. u wokovima, jelima od riže, jelima „iz azijskih tava“, kao marinada ili kao sve popularnija veganska zamjena za riblji temeljac. Proizveden je posebnim, nježnim procesom koji se temelji na visokokvalitetnom, prirodno fermentiranom sojinom umaku i morskim algama.


