Mediteranske tortilje – savršen vegetarijanski recept za kulinarski izlet na jug!
Unesite osjećaj godišnjeg odmora u svoj dom s ovim sočnim tortiljama – brzo, jednostavno i uz garanciju uspjeha!
Sigurno vam je poznato: kod kuće u stresnoj svakodnevici često nedostaje ideja za novim stvarima u kuhinji i brzo stižete do kraja svojih kulinarskih granica.
Naš savjet? Zašto ne pokušate malo putovanje u svojem umu: jer najbolju inspiraciju do sada donosio je godišnji odmor. Zamislite si: tople zrake sunca na svojoj koži dok šetate uskim uličicama dok miris jakih začina i svježe pripremljene mediteranske hrane putuje u zraku. Osjećate li se nadahnuto? Tada prigrlite taj osjećaj godišnjeg odmora i iskoristite ga kao priliku da oživite svoje mediteranske kulinarske vještine. Ovim ćemo vam receptom pokazati kako!
Wrap it up!
Dosta vam je nezdravih grickalica tijekom pauze za ručak? Dosta vam je da iz svoje prehrane dobivate premalo energije? Umorni ste od trošenja previše vremena na pripremu uravnotežene i zdrave hrane? To ne mora biti tako: S ovim sočnim tortiljama s mediteranskim punjenjem možete u potpunosti uživati u pauzi za ručak i isključiti se. Tako je misaoni izlet na prošlogodišnju destinaciju godišnjeg odmora zagarantiran!
Ovo vam je potrebno:
Tijesto za tortilje:
- 350 g brašna
- 170 ml vode
- 60 ml ulja (ulje za prženje)
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
Punjenje:
- 2 staklenke namaza Toskana
- 1 staklenka sušenih rajčica
- 100 g feta sira
- 125 g svježe rukole
- 180 g Quinoa tricolore
- 500 ml vode
- 1 čajna žlica soli
- 12 komada cherry rajčica
- 1 šalica svježih klica
1. korak
Stavite vodu, sol i kvinoju u lonac, pustite da voda zavrije, zatim vratite temperaturu na srednju razinu i pokrijte poklopcem te kuhajte otprilike 10-15 minuta dok kvinoja ne omekša. Uklonite lonac s vatre i pustite da se kvinoja ohladi.
2. korak
Za tortilje pomiješajte u posudi brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte vodu i ulje i sve grubo promiješajte vilicom. Zatim stavite tijesto na glatku površinu i mijesite rukama 5 minuta kako biste oblikovali tijesto dok ne bude glatko.
3. korak
Sada pokrijte tijesto prozirnom folijom i stavite ga u hladnjak na najmanje 30 minuta (ili do 24 sata).
4. korak
Podijelite tijesto u šest jednakih dijelova i rukama oblikujte kuglice. Napravite jednu po jednu tortilju. U međuvremenu, preostale kuglice tijesta ponovno prekrijte folijom kako se ne bi osušile.
5. korak
Sada zagrijte uljem premazanu tavu. Razvaljajte kuglu tijesta do 1,5 mm debljine. Pržite na suhoj tavi 45-60 sekundi sa svake strane, dok se ne pojave svijetlosmeđe mrlje. OPREZ: nemojte pržiti tortilje predugo jer će u protivnom postati presuhe, a zatim lomljive.
6. korak
Uklonite gotove tortilje s tave i odmah ih zamotajte u čistu, vlažnu kuhinjsku krpu. Ponavljajte postupak dok se sve tortilje ne ispeku na tavi.
7. korak
Operite rikolu za punjenje. Na isti način operite i očistite rajčice. Fetu izmrvite u male komadiće.
Premažite tortilje s malo namaza Toscana, napunite ih quinojom, rukolom, feta sirom, 2-3 sušene rajčice, svježom rajčicom i svježim klicama, savijte tortilje na krajevima, a zatim i smotajte i UŽIVAJTE.
Naši savjeti:
Punjene tortilje idealne su za ponijeti sa sobom kada ste vani. Jednostavno ih zamotajte u foliju ili stavite u kutiju s poklopcem.
Neiskorištene tortilje mogu se držati do dva dana. Kako bi zadržale svježinu zamotajte ih u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.







