Domaća sol sa začinima i cvjetnim laticama
Eyecatcher na stolu i svestrani talent među začinima: Sol sa začinima i cvjetnim laticama

Ova mješavina soli sa začinima nije samo ugodna za oko već i za nepce. Pravi je mamac za poglede na stolu za individualno začinjavanje i savršeno odgovara u salatama, na pekarskom krumpiru, roštilju i mnogim mesnim i ribljim jelima.
Šarena sol je i odličan poklon. Zapakirana u ukrašenoj posudi čini odličan poklon koji će razveseliti i oko i nepce.
Sastojci:
- 400 g krupne soli
- 1 šaka osušenih latica jestivog cvijeća (npr. neven (narančasta), različak (plava), ruža, lavanda (ljubičasta), potočarka, stolisnik)
- 3 jušne žličice timijana (bez stabljike)
- 1 jušna žlica osušenih sjemenki koprive (opcionalno)
- 3 vrećice dmBio čaja od koprive
Priprema:
Sve sastojke staviti u jednu posudu i promiješati. Ako su osušeni cvjetovi pregrubi ili preveliki, sitno ih nasjeckajte ili stavite u blender dok se ne postigne željena veličina. Zatim staviti u posudu sa zatvaračem.
Savjeti:
- Za sušenje cvjetova postavite ih na rolu kuhinjskog papira i držite ih otprilike 3 dana na sobnoj temperaturi dok se osuše.
- Lavanda ima jako intenzivan okus i miris. Na početku stavite manju količinu latica u mješavinu i nakon par dana kušajte. Nakon toga po želji dodajte još latica.
- S ljubavlju pakirano i presvučeno lijepom etiketom, sol sa začinima i cvjetnim laticama idealan je izbor kao mali poklon.