Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Udobna toplina koja dolazi iznutra? Napravite domaći sirup za čaj!

Svi poznajemo klasične tople zimske napitke, ali zapitali smo se: Može li ih biti još više? Da, naravno! Pokazat ćemo vam kako!

Recept za domaći sirup za čaj

Bilo kao vruća šalica u jednoj ruci dok ste u drugoj ruci naoružani daljinskim upravljačem kojim pregledavate božićne filmove ili kao sredstvo za gašenje žeđi iz tople termosice tijekom večernjih zimskih šetnji - čaj je bio i ostaje naš All-Time-Favorite napitak u hladnoj sezoni i pristaje zimskoj sezoni poput pečenja kolačića i pripreme božićnih darova. Ali i ovdje vrijedi isto pravilo: Napraviti ga sami definitivno je bolje nego kupiti gotov. I upravo smo zato ove godine našem najdražem toplom napitku dali novo predbožićno ruho.

Ovim receptom nećete ugrijati samo svoje tijelo, već i svoj dušu. Pikantni, zagrijavajući okus ne dolazi iz vrećice čaja, već ga zamjenjuje ovaj ukusni čajni sirup. Evo kako funkcionira:

Kraj popisa

Potrebno Vam je:

  • 750 ml vode
  • 6 vrećica crnog ili voćnog čaja 
  • 500 g šećera
  • 100 ml soka od limuna

Postupak: It’s QualiTEAtime

U loncu zakuhajte vodu. Nakon što jednom voda zakipi, sklonite lonac sa štednjaka.

Sirup možete prilagoditi prema svom ukusu, kao i ukusu svojih najmilijih: Crni čaj možete začiniti citrusnim notama limunskog čaja ili voćni čaj začinskim notama bobičastog voća.

  • Ako upotrebljavate crni čaj: vrećice čaja pustite djelovati oko 8 minuta.
  • Ako upotrebljavate voćni čaj: vrećice čaja ostavite djelovati oko 30 minuta. 
  1. Izvadite vrećice čaja nakon zadanog vremena kuhanja. Potom dodajte šećer i limunov sok. Nastavite miješati dok se šećer potpuno ne otopi.
  2. Presipajte sirup u čiste boce. Recept je dovoljan za oko 1 litru sirupa.
  3. Za uživanje razrijedite sirup vrućom vodom prema Vašem ukusu (u omjeru cca. 1: 7).

Naš savjet: Najbolje je sirup za čaj držati u hladnjaku i koristiti ga u roku od 4 tjedna.

Odgovarajuće kategorije proizvoda