Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Granola od kvinoje s parfaitom od malina

Autor: Nastasja Chiara Petrić

Polpete od kuskusa i thai curry umaka

Granolu možete ispeći u većim količinama pa je koristiti za doručke ili međuobroke. Osim što je možete napraviti od zaista svakakvih sastojaka poput zobenih pahuljica, orašastih plodova, suhog voća, kokosa, kvinoje i heljde, možete je pripremiti i u obliku parfaita te tako napraviti doručak za posebne prilike. Vrlo lako ju je koristiti i kao zdravi desert pa granolu slobodno pospite po svojem najdražem sladoledu ili poslužite uz jagode sa šlagom.

Sastojci:

  • 200 g dmBio krupnih zobenih pahuljica
  • 125 g dmBio ekspandirane kvinoje
  • 100 g dmBio lješnjaka
  • 100 g šalica dmBio badema
  • 120 g dmBio kokosovog ulja
  • 40 g dmBio cvjetnog meda
  • 1 šalica malina
  • 1 žličica dmBio cvjetnog meda
  • 1 žlica dmBio chia sjemenki
  • 2 manja pakiranja grčkog tipa jogurta

Priprema:

U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, kvinoju, sjeckane ba­deme i lješnjake s otopljenim kokosovim uljem i medom. Sve dobro izmiješajte pa prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Na pola pečenja promiješajte sastojke i nastavite peći još 5 mi­nuta.

Ponovo izvadite pleh i promiješajte granolu jer se rubovi brže peku. Ostavite je da se ohladi dok pripremate maline. Dio malina stavite sa strane za dekoraciju, a ostatak izgnječite vilicom i promiješajte s medom i chia sjemenkama. Složite parfait u čaše: slažite sloj malina, jogurta, malo granole, za­tim ponovite postupak još jednom te dekorirajte cijelim ma­linama po vrhu.

SAVJET: Ovaj recept možete pripremiti i s ekspandiranim prosom, a umjesto badema i lješnjaka možete koristiti orahe i indijske oraščiće.

Odgovarajuće kategorije proizvoda