Čokoladna zdjela sa granolom od badema i meda
Jednostavan recept za pripremu kod kuće:

Sastojci za granolu:
- 450 g dmBio zobenih pahuljica
- 150 g dmBio sezama
- 100 g dmBio badema
- 3 žlice dmBio kakaa
- 1 paketić dmBio vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
- 100 g dmBio kokosovog ulja
- 100 g dmBio meda
Priprema granole (za 1 lim)
- Zagrijati pećnicu na 160°C i obložiti lim za pečenje papirom za pečenje.
- Ulje kokosa i med dodati u lonac i rastopiti na laganoj vatri. Maknuti sa štednjaka.
- U velikoj zdjeli pomiješati zobene pahuljice, sezam, bademe, kakao u prahu, vanilin šećer i cimet. Dodati rastopljeni kokos i med, te sve zajedno sjediniti.
- Dobivenu smjesu jednakomjerno rasporediti po papiru za pečenje i utisnuti.
- U prethodno zagrijanoj pećnici peći 25 minuta.
- Nakon 15 minuta promiješati štapom za okretanje palačinke.Po mogućnosti preokrenuti lim tako da se zamijene prednja i zadnja strana.
- Čim granola lagano poprimi boju, isključiti pećnicu i izvaditi lim.
- Smjesu još jednom utisnuti i ostaviti da se potpuno ohladi prije nego se razlomi na komade.
- Komade granole staviti u dobro zatvorenu zdjelicu i upotrijebiti u roku od 1-2 tjedna.
Sastojci za čokoladnu zdjelu i preljev (za 2 osobe)
Sastojci za čokoladnu zdjelu:
- 2 banane (smrznute ili svježe)
- 2 žlice dmBio paste od badema
- 50 g dmBio zobenih pahuljica
- 3 žlice dmBio kakaa
- 100 ml dmBio napitka od zobi
Preljev:
- Granola od badema i meda
- dmBio smeđa pasta od badema
- dmBio blago gorke čokolade, narezanu na velike kocke
- Svježe bobičasto voće
Priprema
Za Smoothie sve sastojke izmiješati u blenderu i blendati na najjačem stupnju 1 minutu dok ne psotane kremasto. Po potrebi dodavati zobeno mlijeko.
Čokoladni smoothie razdijeliti u dvije zdjelice i pomiješati sa granolom, pastom od badema, komadićima čokolade i svježim bobičastim voćem.