Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Ukusni vegetarijanski popečci

Ukusni vegetarijanski popečci

Sastojci:

  • 3 žlice dmBio ulja za pečenje
  • 3 žlice dmBio maslinova ulja
  • 180 g dmBio slanutka
  • 4 žlice dmBio tahini paste
  • pržene dmBio sjemenke sezama
  • 50 g dmBio zobenih pahuljica
  • 200 g dmBio quinoe
  • 500 ml dmBio povrtnog temeljca
  • 1 luk
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 4 jaja
  • 4 žlice limunova soka
  • 1 češanj češnjaka
  • svježi peršin
  • svježa metvica po želji
  • mljevena paprika
  • sol
  • papar

Priprema za četiri osobe:

Opranu quinou zajedno s povrtnim temeljcem dodajte u lonac, zagrijte do vrenja i pustite da se krčka oko 15 minuta. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi.

Luk, mrkvu i tikvice nasitno nasjeckajte. Maslinovo ulje ulijte u tavu, zagrijte pa popržite povrće. Za oko 3 minute maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi u zdjeli.

Zobene pahuljice smrvite pa ih s quinoom, mješavinom povrća, jajima, solju i paprom usipajte u zdjelu i umijesite. Oblikujte 12 jednakih popečaka te ih popržite u ulju za pečenje da poprime smeđu boju.

Za pripremu humusa češanj češnjaka, slanutak, tahini pastu, maslinovo ulje, limunov sok i svježi peršin smiksajte u glatku masu štapnim mikserom ili u blenderu. Potom još jednom po ukusu začinite limunovim sokom, solju, paprom i mljevenom paprikom.

Poslužite zajedno s popečcima i ukrasite svježom metvicom.

Vrijeme pripreme: oko 45 minuta 

Odgovarajuće kategorije proizvoda