Ukusni vegetarijanski popečci

Sastojci:
- 3 žlice dmBio ulja za pečenje
- 3 žlice dmBio maslinova ulja
- 180 g dmBio slanutka
- 4 žlice dmBio tahini paste
- pržene dmBio sjemenke sezama
- 50 g dmBio zobenih pahuljica
- 200 g dmBio quinoe
- 500 ml dmBio povrtnog temeljca
- 1 luk
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 4 jaja
- 4 žlice limunova soka
- 1 češanj češnjaka
- svježi peršin
- svježa metvica po želji
- mljevena paprika
- sol
- papar
Priprema za četiri osobe:
Opranu quinou zajedno s povrtnim temeljcem dodajte u lonac, zagrijte do vrenja i pustite da se krčka oko 15 minuta. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi.
Luk, mrkvu i tikvice nasitno nasjeckajte. Maslinovo ulje ulijte u tavu, zagrijte pa popržite povrće. Za oko 3 minute maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi u zdjeli.
Zobene pahuljice smrvite pa ih s quinoom, mješavinom povrća, jajima, solju i paprom usipajte u zdjelu i umijesite. Oblikujte 12 jednakih popečaka te ih popržite u ulju za pečenje da poprime smeđu boju.
Za pripremu humusa češanj češnjaka, slanutak, tahini pastu, maslinovo ulje, limunov sok i svježi peršin smiksajte u glatku masu štapnim mikserom ili u blenderu. Potom još jednom po ukusu začinite limunovim sokom, solju, paprom i mljevenom paprikom.
Poslužite zajedno s popečcima i ukrasite svježom metvicom.
Vrijeme pripreme: oko 45 minuta