Kraj popisa
Korak po korak do Vašeg doma
Prije nego gotov proizvod držite u svojim rukama, on prolazi kroz mnogo različitih proizvodnih koraka. U nastavku ćete dobiti uvid u sve korake proizvodnje svojeg proizvoda i upoznati ljude koji su u njima sudjelovali.

1. Uzgoj i žetva, Hosagunda, Karnataka, Indija
Jackfruit je biljka duda i porijeklom je iz tropskih zemalja. Uglavnom se uzgaja u Indiji, Tajlandu, Bangladešu, Indoneziji, Nepalu i Šri Lanki, a često se koristi kao zamjena za meso u Europi. Jackfruit izvorno dolazi iz južne Indije, ali se sada uzgaja i u drugim tropskim zemljama sa sličnim klimatskim uvjetima. Jackfruit u našem proizvodu "dmBio Jackfruit u limenci" dolazi iz indijske pokrajne Karnataka.
2. Obrada, Bengaluru, Karnataka, Indija
U indijskoj državi Karnataka, gdje se uzgaja jackfruit, također se prerađuje, konzervira i etiketira. To znači da velik dio dodane vrijednosti ostaje u Indiji.
3. Naš proizvodni partner i dobavljač, Berlin, Njemačka
Naš proizvodni partner specijaliziran je za veganske delicije napravljene od odabranih, visokokvalitetnih organskih sastojaka. Inovativnost, kulinarski užici i uživanje mirne savjesti u fokusu su njegovih proizvoda. Društvena i ekološka održivost, kao i etičko djelovanje središnje su brige za našeg proizvodnog partnera, što se odražava u opskrbnim lancima i suradnji s njegovim dobavljačima. Naš se partner oslanja na dijalog s poljoprivrednicima, plaća poštene cijene i podupire ih obukom i certificiranjem. On je pouzdana poveznica između dm-a i zadruge u Indiji.
4. Od nas do Vas
Iz naših distribucijskih centara dmBio Jackfruit limenke započinju završnu fazu svog puta do naših dm prodavaonica. Kada stignu na odredište, stavljaju se na police gdje ih možete pronaći sljedeći put kad krenete u kupovinu.
Vaš proizvod ima sljedeće certifikate:
Projekti koje podržava:
Poboljšanje sustava organske poljoprivrede uz pomoć projekta uzgoja drveća
Zajedno s indijskom zadrugom, naš partner u proizvodnji pokrenuo je projekt za poboljšanje organske poljoprivrede u Indiji. Ciljevi projekta uključuju suzbijanje degradacije zemljišta, povećanje biološke raznolikosti i omogućavanje malim poljoprivrednim obiteljima u i oko Hosagunde da ostvare povećani, stabilan prihod kroz diverzifikaciju i povećanu produktivnost. Poljoprivrednici se podupiru u sadnji mladog drveća i obučavaju o uzgoju, agrošumarstvu i općenito o dobrim poljoprivrednim praksama. Projekt će obnoviti 250 hektara degradiranog šumskog zemljišta sadnjom 25.000 stabala u pokrajni Karnataka, posebno u Hosagundi. Do 2000 ljudi trebalo bi biti obučeno tijekom trajanja projekta i nakon njega. U tu svrhu izgradit će se ogledna farma, a projekt će se povezati s postojećim informativno-obrazovnim centrom.